Ангелкова се закани заради унищожени дюни

Заради сигнал за унищожени пясъчни дюни днес Регионалната екоинспекция в Бургас ще извърши проверка на плажа в Ахтопол, съобщи Българското национално радио.

От община Царево са установили извършителя на нарушението, като изравняването на пясъчната ивица е преустановено. Чрез заснемане на територията с GPS ще бъде установено дали има унищожени дюни и от какъв вид са те. Изравняването на пясъчната ивица е извършено с цел да бъдат поставени скари, по които се движат туристите.

Ако се установи нарушение ще има наложена санкция, каза министърът на туризма Николина Ангелкова:

„Ако се установи, че има разрушаване на дюните ще наложим глоба. Ние ще бъдем безкомпромисни и сме били винаги безкомпромисни по отношение на контрола. Предстои проверка и веднага след това, ако се установи, че това е дюна както от РИОСВ съобщиха и че нейната цялост е нарушена, то ще бъде наложена глоба, която съгласно закона е между 10 и 50 000 лева:

Резултатите от проверката се очакват по-късно през деня, уточняват от БНР.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!