„Атака“ ще подкрепи вота на недоверие, но в замяна иска да се „забрани съществуването на ДПС“

Независимият депутат от "Атака" Павел Шопов поиска публично гаранции от БСП по 5 теми, за да може той и петимата му съпартийци да подкрепят вота на недоверие, внесен от левицата в Народното събрание. Шопов и "Атака" не са доволни от "пренебрежителното" отношение на БСП спрямо инициираните от националистите дебати и теми по време на останалата част от политическия сезон – "тогава ни се подсмихвате, а сега търсите гласовете ни".

Шопов разкритикува остро левицата, заявявайки че контактната група на БСП, която се е опитала да ги привлече, е пробвала да се пазари поотделно с всеки един от тях, а не е разгледала "Атака" като едно цяло.

Шопов постави пред БСП 5 искания, чието удовлетворяване би могло според него да накара депутатите от "Атака" да гласуват срещу правителството на ГЕРБ. Той попита лидера на левицата Корнелия Нинова дали би поела публично ангажимент, ако дойде на власт, да вдигне минималната пенсия, да прекрати незабавно концесията за добив на злато, да премахне чуждите военни бази, да свали санкциите срещу Русия и да забрани съществуването на ДПС.

"Атака" ще определи своето отношение към вота на недоверие при неговото гласуване", заяви още Шопов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!