Бежанци напират през границата ни с Гърция, МВР с още сили

Бежанци напират през границата ни с Гърция, МВР с още сили

Снимка: БТА, архив

Ръст в опитите за нелегално преминаване на българо-гръцката граница от мигранти отчете МВР.  Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че там са дислоцирани допълнително сили.

Той коментира темата пред журналисти след участие в 13-тата Международна научна конференция „Сигурността в Югоизточна Европа“ в София.

Министърът обясни, че в Гърция има много мигранти по островите и това предполага да правят опити по различни маршрути да се насочат към Западна Европа.

Маринов отбеляза, че българо-турската граница се охранява добре и там няма проблем. По думите му процесите, които се развиват в Близкия Изток и в Турция, предполагат усложняване на обстановката, предаде БНР.

Във връзка с разследването за шпионаж, провеждано от Спецпрокуратурата, МВР и ДАНС, за което стана ясно вчера, министърът коментира, че действията продължават и в момента. По-късно днес ще бъде дадена повече информация

Източник: DNES

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!