Бенчев след запечатването на Петролната и газова асоциация: Ще окажем пълно съдействие на КЗК

Внезапна проверка на Комисията за защита на конкуренцията доведе до запечатване на офиса на Българската петролна и газова асоциация. Светослав Бенчев обясни, че ще бъде оказано пълно съдействие на комисията, защото асоциацията няма какво да крие.

Той поясни, че това е поредната такава проверка от 10 години, откакто той е част от петролната и газова асоциация.

Комисията за защита на конкуренцията извърши внезапна проверка на място в офиса на асоциацията.

Акцията е част от разследване за недопустими практики при определяне цените на масовите автомобилни горива по веригата производство/внос – съхранение – търговия на едро – търговия на дребно, както на отделните хоризонтални нива, така и по вертикала.

Последното претърсване е било преди две години. Тогава "не е беше установено нищо ", коментира в студиото на „Тази сутрин“ Светослав Бенчев от асоциацията.

"Сегашната проверка протича по следният начин – идват служители, събират документите, които са им необходими , правят копия на компютрите, които са в офиса. Документите са разни становища и позиции, които Българската петролна и газова асоциация е отправила прави към различни институции и медии, протоколи от управителни съвети, няма особена информация, обясни той.

Относно падането на цените на суровия петрол в световен мащаб и нашите цени на горивата Бенчев обясни, че не може цената на данъчния склад и на бензиностанциите да е една и съща.

„В тази разлика от 40-50 ст., както беше казано в медиите, всъщност това са едни разходи, които компаниите правят за да поддържат своя бизнес, служителите и т.н. да плащат заплатите, които държавата има налага“, добави Бенчев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!