Богдан Милчев: София постави печален рекорд – за 2 години удвои жертвите на пътя

Не бива да се очаква, че с някакви конкретни мерки ще се намалят жертвите по пътищата – било с по-високи глоби, било с промени в обучението. Това призова по „Радио София“ по БНР Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Ние периодично увеличаваме глобите и въпреки това резултат не постигаме. За целта са необходими визия и цялостен поход за прилагане на комплекс от мерки.

Трябва да преценим състоянието на пътната безопасност и да видим за определен срок дали има подобрение, допълни още Милчев.

По пътищата сякаш играем на руска рулетка. През 2020 г. е време да потърсим отговорност от хората, които управляват пътната безопасност. Да се спре да се прехвърля отговорността единствено върху българския шофьор.

Според специалиста статистиката за София показва нещо, което не се среща в нито един европейски град – увеличаване на жертвите със 100% само за 2 години.

Това е парадоксално на фона на милионите, които се инвестират в пътища, на фона на по-засиления контрол, който се съобщава, че се извършва.

Милчев изрази увереност, че столичният кмет и новият заместник – кмет по транспорта ще отчетат дефицитите и ще се фокусират върху пътната инфраструктура.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!