Борисов: Аз също имам принос

Премиерът е категоричен, че спасението е светът да се отърве от мисълта за коронавирус.

От утре пада карантината и отново се отварят визитите между лидерите на страните на Балканския полуостров.

„Утре съм поканил сръбския президент Александър Вучич да дойде да види Балкански поток, по който цялото трасе вече се работи. Работи се и по Южния газов коридор от Димитровград надолу за Гърция. След няколко дни ще дойде гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. Целта ни е да покажем, че нашето море, че нашите планини в момента, при този тренд на заболяването, са абсолютно безопасни. Даже да имам и аз принос в медицината – лечителни са за коронавируса – с хубавото слънчице, с морския бриз той минава. Така че да примамим да дойдат и сърби, гърци, румънци”, каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в Бургаска област по-рано днес.

Той е убеден, че чартърите трябва да станат масово явление, за да се развие туризмът. „Като ги е страх лидерите да пътуват, ние колегите от Балканите пропагандираме нашите приятели в Сърбия, Северна Македония, Босна, на унгарците – да дойдат тук. Ако 1,5 млн. си разменим туристи с Гърция – можем да продължим“, добави Борисов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!