FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Борисов: Ако ви управляваше Радев, щяха да измрат хора (ВИДЕО)

България се справя успешно и че поетапно се позволява отварянето на затворените заради ситуацията бизнеси. "Детските градини се надявам следващата седмица да ги отворим", каза премиерът Борисов по време на инспекцията на строителството на газовата връзка с Гърция.

"Имате рядък шанс да ви управляваме с моите колеги, защото ако ви управляваше колегата Радев, той щеше да постъпки както постъпиха Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора", заяви премиерът Борисов и добави, че България е успяла навреме и бързо да реагира.

По думите му страната ни, финансово-икономически, е в първата тройка на ЕС.

Във връзка с идеята за създаване на държавна петролна компания премиерът коментира, че кризата с коронавирус инфекцията е показала, че при състояние на "война" всеки търси държавата.

По думите му такава държавна компания ще бъде инструмент за защита на населението и ще попречи при криза да се направи дъмпинг на горивата.

Той добави, че в понеделник ще бъде внесен проектозакон, а пазарът ще покаже каква ще бъде разликата в цените на горивата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!