FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Борисов: Негодници! Подиграха се с „Левски“, няма полезен ход

Министър-председателят на България Бойко Борисов заяви, че няма да предприема действия с акциите на футболния "Левски", които бяха джиросани на негово име от Георги Попов – приближен до Васил Божков, съобщи бТВ.

В сряда (13 май) 86,6% от собствеността на клуба, във формата на акции, пристигна у нас от Дубай, където се намират Божков и Попов. Те бяха занесени до сградата на Министерски съвет, но Борисов не пожела да ги приеме.

"Дядо ми казваше, че насила не можеш да дадеш на човек. Това беше подигравка, защото е ясна целта, по какъв начин и защо. Утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата по този начин. Как така? Без да ме питат? На ме законът ми позволява да кажа: "Вие сте просто негодници и не искам да чувам за вас", заяви премиерът по време на инспекцията на интерконтектора Гърция – България.

В момента акциите са в административната сграда на стадион "Георги Аспарухов", но с неизяснен статут. В предаването "Тази събота" Георги Попов призова Борисов да даде ценните книжа на легендите на клуба, които изразиха готовност да ги получат.

"Не са на мое име. Нито знам кой какво подписва някъде. Нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал. Не ме интересува. Направено е умишлено. Ако така казва законът, то е направено умишлено, за да не стане. За това феновете и въобще почитателите на "Левски" да си търсят този, който го е направил. По никакъв начин няма да ме вкарате в тази игра", заяви Борисов.

"Идете при този, който го е направил. Така или иначе всеки ден го отразявате. Няма на Божков ТВ да се хвана на въпросите. Нито искам да получавам акциите, нито съм дал съгласие, нито искам да ви давам възможност отново да се упражнявате на мой гръб. Не желая. Няма казус. Ако вие не съзнавате какво е направено и каква е целта, си е за ваша сметка. Няма полезен ход. Подиграха се с "Левски", ако искат да ги прехвърлят на когото искат. Аз няма да участвам в това", добави той.

В момента "синият" клуб е във финансова криза. Тя настъпи след промените в Закона за хазарта през януари. Те засегнаха основния спонсор на клуба – компания за лотарийни игри, собственост на Божков. От тогава "сините" се издържат от дарения и продажба на билети, абонаментни карти и артикули.

В тази ситуация, чрез отворено писмо в медиите, феновете на "Левски" поискаха съдействие от Бойко Борисов за отмяна на запорите върху сметките, по които Божков спонсорира клуба. Ако това е невъзможно, те поискаха безлихвен кредит за клуба. От своя страна Борисов заяви, че държавата би помогнала на "сините", но само при смяна на собствеността.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!