Борисов не бил канен в ЕП за дебат за върховенството на закона у нас

От пресцентъра на правителството отричат тиражирана в публичното пространство информация, че премиерът Бойко Борисов е поканен утре в Европейския парламент за дебат за върховенството на закона в България.

Нито премиерът Борисов, нито който и да е член на българското правителство имат покана за предстоящото на 10 септември заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент LIBE, посочват от правителствения пресцентър.

Те посочват, че регламентът на предвиденото в дневния ред изслушване на заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова относно Механизма за сътрудничество и проверка не допуска изразяване на становище от българското правителство.

На запитване от страна на Постоянното представителство на страната ни към ЕС в Брюксел е бил получен отговор от Секретариата на Европейския парламент, че няма да бъде канен представител на правителството, тъй като целта е да се обсъди позицията на Европейската комисия относно Механизма от членовете на комисията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!