В Министерски съвет започват работа от вкъщи

Администрацията на Министерски съвет започва да работи от вкъщи след заповед на министър-председателя Бойко Борисов. Противоепидемичната мярка ще трае до отмяната на извънредното положение заради коронавирус.

Със заповедта на Борисов от днес, 25 март, ръководителите на административни звена в администрацията на Министерски съвет трябва да осигурят в максимална степен работа от разстояние в домашна среда. Работата може да се възлага и без съгласието на служителите, освен когато това е невъзможно.

При невъзможност за работа от домашна среда на служители, предвид спецификацията им, ръководителите могат да преустановят работата на дадени служители по трудово правоотношение и същите да ползват платен годишен отпуск без тяхното съгласие. Този отпуск може да е до една втора от полагащия се размер на платен отпуск на съответния служител.

Отчитането на домашната работа на служителите на Министерски съвет ще под контрола на ръководителите.

Не се разрешават командировките в България и чужбина.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!