Георги Марков: Пир по време на чума!

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков определи инициирания от БСП вот на недоверие към правителството за провал в сферата на околната среда като "пир по време на чума".

„Искате да оставите България без парламент, да управлява служебен кабинет. Служебни министри ли ще решат проблемите в Перник? Искате президентът да решава кризата, а той не е виновен за нея. Да чуят избирателите към какво ни тласкате. Не да ходи премиерът на България в Перник и да решава кризата, а да се върти конституционна рулетка и да припка с папката при президента. Напред, назад, не знам как ще постъпи. След това г-жа Нинова да припка при президента. Накрая, разбира се, ще се намери трета политическа сила, която няма как една година преди изборите да не се направи на национално отговорна", продължи той.

Депутатът похвали и кмета на Перник Станислав Перник за взаимната работа с правителството за решаването на водната криза.Той обяви, че се е създал „дует сиамски близнаци – премиерът Борисов и кмета на Перник“.

"За пръв път от 30 години в българския политически живот се създаде явление – дует, сиамски близнаци. Премиерът на България, управлявал най-дълго България и един млад кмет в Перник. Стига съм хвалил само младите герберки, има и млади талантливи социалисти. Мен ме трогна това момче", оцени Георги Марков.

Накрая Георги Марков настоя, че с вота социалистите се готвят за изборите догодина, но "пак ще загубят".

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!