Гледат докладите на КЕВР и Антикорупционната комисия

Депутатите ще разгледат годишният доклад на парламентарната Комисията за противодействие на корупцията, в който се предлагат подобрения в законодателството в сферата, съобщи Българското национално радио. Народното събрание ще приеме и отчета енергийния регулатор.

Докладът на парламентарната антикорупционна комисия е заложен като точка първа в дневния ред. Документът отразява становището на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, че действащият закон се отразява пположително върху дейностите по превенция на корупцията. Становището на комисията обаче е, че за постигане на по-голяма ефективност при прилагането на антикорупционната политика е необходимо прецезиране на някои текстове от закона.

Предложенията за реформа в законодателната уредба са свързани с кръга от лица, заемащи висши публицистични длъжности, както и с обема и вида на обстоятелствата, които те трябва да деклерират.

Депутатите ще разгледат и доклада на КЕВР. Приоритет на регулатора остават либеризацията на пазара на едро на електроенергия. Народното събрание трябва да разгледа и Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!