Горя и Дуранкулашкото езеро

Часове след като огнената стихия унищожи 80% от територията на Драгоманското блато възникна пожар и на територията на защитенат местност “Дуранкулашко езеро”. Сигналът бе подадеден вчера в 13.50 часа в РИОСВ-Варна по „Зелен телефон“, съобщи Канал 3.

Извършена е незабавна проверка на място от служители към екоинспекцията, при която е установено, че в най-северната част от ЗМ “Дуранкулашко езеро”, в местността „Орлово блато“, землище с. Дуранкулак, община Шабла, има действащ пожар.

Служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Шабла са се отзовали своевременно и пожарът е овладян и загасен в 15.00 часа. В границите на защитената местност е изгоряла тръстикова растителност на площ около 60 дка.

Не са установени засегнати и бедстващи животински видове. Сезирана е Районна прокуратура за установяване на извършителя и предприемане на всички необходими мерки съгласно екологичното законодателство.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!