Започна голямото прибиране

Интензивен трафик в последния от серията почивни дни. Хиляди тръгват на път към дома след ваканцията. Очаква се на много места да има дълги колони от автомобили. Полицията следи за нарушители. А от днес е възстановено движението по южната дъга на околовръстния път на София между „Младост” и магистрала „Тракия”. Там преди обед се образува сериозно задръстване, тъй като всички автомобили се придвижват в една лента. Наложи се движението да бъде регулирано от пътни полицаи, съобщи Нова ТВ.

„Работи се по разширение на околовръстния път на София, финансирането е от страна на държавата -143 млн. лв, изпълнителят е АПИ. От днес по настояване на кмета на Столична община се отваря по една лента в посока по пътя между „Младост” и „Горубляне”. Пътят рязко се стеснява от 3 на една лента, но в крайна сметка е по-добре така, отколкото беше доскоро”, коментира пред NOVA зам.-кметът на София Дончо Барбалов. Междувременно има напрежение на границата с Гърция. По информация от външното ни министерство пунктът "Илинден" – "Ексохи" трябваше да отвори от днес. Нo според превозвачите, гърците отново не пускат камиони.

Превозвачи очакват тя да бъде отворена, тъй като търпят големи загуби вече над месец. На няколко пъти те протестираха – на ГКПП "Илинден", както и на ГКПП "Кулата", където затвориха движението. Превозвачите се заканиха отново да протестират, ако границата не отвори.

Последното уверение от гръцките власти е, че граничният пункт ще бъде отворен на обяд.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!