FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Застрахователите с кампания срещу войната на пътя

Естествено е желанието да се възползваме от хубавото време и отпадналите ограничения за пътуване, които бяха наложени поради епидемиологична обстановка. Дали пътуването до близки хора, до вилата или другаде ще превърне в празник или в неприятно събитие зависи от разумното ни поведение на пътя.

Това посочват от Асоциацията на българските застрахователи.

След отпадане на ограниченията за пътуване трафикът се повишава, а с това и вероятността от повече пътни инциденти. Тази тенденция вече се наблюдава и България, и в други европейски държави.

„Затова призивът на АБЗ е да сме разумни на пътя, да спазваме правилата за движение, за да се избегнат тежки ситуации. С кампанията #РазумноНаПътя напомняме, че повишеното внимание на пътя е грижа за хората около нас и нас самите. Свободата на придвижване не означава избирателно прилагане на пътните правила.“ – коментира Константин Велев, председател на АБЗ.

В рамките на кампанията #РазумноНаПътя АБЗ ще публикува на сайта си и страниците си във Facebook и LinkedIn материали, с които да обърне внимание към основни фактори за по-висока пътна безопасност и лична сигурност, сред които:

• Спазване на правилата за движение и разумно поведение на пътя

• Поддържане на технически изряден автомобил

• Наличие на автомобилни застраховки

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!