Здравният министър: КПП-та в областните градове!? Лъжа!

В нито един момент не сме обмисляли подобен тип мерки, това е лъжа, категоричен бе министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в ефира на bTV, коментирайки появилата се в публичното пространство информация за връщане на строгите мерки наесен и възстановяване на КПП-тата в големите градове заради коронавируса.

„Лъжи, които целят дестабилизиране на психиката на хората“, смята професорът.

„Когато започна епидемията в самото начало, ние знаехме изключително малко за коронавируса“, подчерта здравният министър и увери, че това състояние на неинформираност вече е преодоляно и институциите могат да реагират много по-адекватно. Според него медицинската наука вече има много информация за протичането на COVID-инфекцията, което я прави донякъде контролируема.

„В България няма здравна криза, няма натиск върху системата“, увери той. Проф. Ангелов подчерта още, че няма динамика на увеличаване на постъпилите хора в лечебни заведение и това го доказват бройката заболели в интензивните отделяни.

Здравният министър увери още, че държавата разполага с достатъчен запас от предпазни средства за медиците и дезинфектанти за месеци напред. „Трябва да подкрепим българските лекари и сестри“, призова той.

Проф. Ангелов опроверга и циркулиращата в интернет информация, че правителството плаща на хора, за да кажат, че са болни от коронавирус“, която окачестви като откровена лъжа.

„Не може да вярваме на агенцията „една жена каза“. Аз съм лекар, много мои колеги са в болница. Много известни личности са болница, те част от конспиративната теория ли са?“, попита здравният министър.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!