И Сотир Цацаров поиска оставката на Лозан Панов

Бившият главен прокурор и настоящ председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Сотир Цацаров подкрепя искането на оставката на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

По-рано днес 11 от бившите членове на Висшия съдебен съвет, които са участвали в избора на Лозан Панов, обявиха, че настояват за оставката му. Писмото с искането, изпратено до пленума на ВСС, беше прочетено от представляващия съвета Боян Магдалинчев по време на днешното заседание на съвета.

Текстът е подписан от Галя Георгиева, Димитър Узунов, Георги Колев, Михаил Кожарев, д-р Незабравка Стоева, Даниела Костова, Мария Кузманова, Ясен Тодоров, Румен Боев, Розалин Трендафилов, както и от Юлиана Колева.

Конкретният повод за поисканата оставка е казусът с видеоклип за песен, заснет в сградата на Съдебната палата, заради който стопанисването на сградата беше отнето от Лозан Панов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!