FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Йово Николов: НСО е безсмислена служба

"НСО е абсолютно безсмислена служба. Това е служба за обслужване на управляващите и през годините тя така и не успя да се отърси от тези си слугински задължения. Властта напомпва службата с пари. За тази година бюджетът ѝ е 44 млн. лева и расте постоянно, а бюджетът на разузнаването за тази година е два пъти по-малко – 22 млн. лева". Това каза в предаването "120 минути" по bTV журналистът Йово Николов. Негов опонент в студиото бе бившият служител на НСО и УБО и Велик приор на Ордена на рицарите тамплиери Румен Ралчев.

"В НСО работят около 1000 човека, нормално е да има някаква издънка – във всяко стадо има мърша. Би трябвало да се търси вина за контрола и за подбора на служителите. Фактът, че този човек /б.р.подполковникът от НСО, приел поръчката за убийството на бизнес дамата Станка Марангозова/ е масон, е утежняващо вината обстоятелство. Масонството в България се ползва за лично обогатяване. Това е паралелна власт, която се употребява. По моите наблюдения не е мит, че за да си част от съдебната система трябва да си в някоя ложа", продължи Николов.

"Не съм съгласен, че масонството е утежняващо вината обстоятелство, защото масонството е хилядолетно изкуство, което работи за усъвършенстването на хората. В ложите е забранено да се говори за бизнес, политика, цвят на кожата и вероизповедание", каза на свой ред Румен Ралчев.

"Национални служби за охрана съществуват в цяла Европа, независимо под каква шапка и няма държава, която да няма такъв тип служби. След промяната в закона за съдебната власт, с която се въведе изискване магистратите да декларират своята принадлежност към ложи 99% от хората са се оттеглили от членството си в масонските ложи", продължи Ралчев.

"Дали ще членува в масонската ложа, дали че членуваш в ловно-рибарския съюз или етажната собственост винаги общуваш с хора. Въпросът е на морал. Неслучайно масоните наричаме хората, които не познават философията ни профани. В България има 14 ложи. Всеки трети тук се е отъркал в някоя ложа", обясни Ралчев

"Този господин от НСО, който е обвинен от прокуратурата, е много надолу в йерархията на ложата си, той е калфа от друга ложа. Познавам обвинения, защото е от службата, а аз се срещам с хора от нея редовно. Той прилича повече на научен работник, отколкото на силова фигура. Ако той е участник в това престъпление той е бил само мозък", завърши масонът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!