Йотова, Нинова и Карадайъ поздравиха учениците и учителите им

По традиция представителите на родния политически елит поздравиха учениците с настъпването на новата учебна година.

"Очакване, трепет, стремежи, надежди – днес българските ученици прекрачват прага на свещения храм на знанието. Честит първи учебен ден!", написа в профила си във Фейсбук вицепрезидентът Илияна Йотова. "Жаждата за просвещение преведе българския народ през вековете, спаси го в тъмни времена. Недопустимо е в XXI век в европейска държава български деца да нямат достъп до образование. Всяко българче има неизменното право на равен старт в живота, а той започва от училищната скамейка. Всяко отпаднало от училище дете е провал на държавата и обществото ни. Нуждаем се от образование, което се уповава на традициите, но и отговоря на съвременните изисквания, за да бъдат нашите ученици конкурентоспособни. Държавата трябва да гарантира за учениците и учителите сигурна и спокойна среда във всяко училище – от най-малкото село до най-големия град", категорична е Йотова.

"Скъпи ученици, Бъдете здрави, усърдни и упорити! Мечтайте смело! Във вашите любопитни очи и енергия е светлият лъч за развитието на България.

Уважаеми учители, Вие сте непреклонните борци срещу невежеството, без които е невъзможно развитието ни. Мисълта ни за вас трябва да е всеки ден, не само по празници! Крайно време е да върнем учителя на достойното му място в обществото, както повеляват българските традиции. Желая Ви сили и кураж!

Скъпи родители, Вие сте най-верните съюзници на учителите в общата ни мисия да изградим знаещи и можещи млади хора, личности, които не се страхуват да отстояват позицията си, а целеустремено градят съдбата си.

На добър час!", пожела вицепрезидентът.

"Ще се справим с предизвикателствата с решимост и отговорност. На добър час ученици, учители и родители! Нека е честит първият учебен ден на учениците, учителите и родителите. Мили ученици, пожелавам ви да бъдете здрави, да научите много нови неща и намерите добри приятелства".

Това написа във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова.

"Уважаеми родители, бъдете част от процеса на образование и възпитание на вашите прекрасни деца. Скъпи учители-просветители, вашият труд е стойностен и значим не само в настоящето. Вие градите бъдещето на България. Поздравления за търпението, усилията и любовта към знанието и децата ни. Само образована нация може да гарантира просперитет. Тревожни са данните за равнището на неграмотност и необхванатите в училище деца. Време е декларациите за приоритет на образованието да станат действия. Това изисква общите ни усилия като общество, за да имаме високо развита модерна европейска държава. В тези трудни времена на предизвикателства нека бъдем силни и отговорни. Ще се справим. На добър час", пожела Нинова.

"На 15-ти септември българските села и градове оживяват с атмосферата на празничния ден, даващ начало на новото учебно време. 15 – ти септември има силата да задава нов житейски ритъм и да създава надежди за успешно бъдеще", пише в обръщение на Фейсбук страницата на ДПС лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

"Тази учебна година ще е по-различна – българското училище и всички ние сме изправени пред новото предизвикателство да се учим и творим в условията на все още неовладяна световна пандемия. Това изисква много отговорност и по-добра организация на учебния процес", посочва Мустафа Карадайъ. "Обръщаме се с уважение и признателност към учителите, посветили знанията и труда си на образованието и възпитанието на децата ни, да продължат своята мисия с любов, достойнство и отговорност пред поколенията! Тяхното усърдие днес се вгражда в основите на по-добрата утрешна България! Честит празник", завършва той..

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!