FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Калфин: Получихме много пари от Европа, защото икономиката ни не е добре

Ако кризата с коронавируса удари всички страни, то последствията ще бъдат много асиметрични. Идеята е да се направи нещо, за да не се увеличат различията между страните. Това коментира Ивайло Калфин пред Нова тв по темата как ЕС ще преодолява последствията от пандемията.

По думите му темата с новите данъци се обсъжда много отдавна.

"Говори се за данъци върху цифровите фирми, големите цифрови компании, които са основно американски, не плащат данъци. Това не е справедливо", каза Калфин.

Той даде пример и с данъка за въглеродните емисии. Това е данък, който е безсмислено да се въвежда отделно на национално равнище, каза Калфин.

България получава много пари от ЕС. Това е хубавата новина. Лошата е, че ги получава, защото икономиката ѝ не е добра, посочи той.

Трябва да има видима промяна. България трябва да изглежда по-различен начин. Важното е да помислим как може тези пари да ни помогнат след 5 години страната да изглежда по-различно.

Планът за възстановяване от пандемията е уникален за ЕК. Това не е фонд сам по себе си, това е допълнение към бюджета, заяви Калфин.

Той заяви, че е оптимист за Европа.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!