Каракачанов: Северна Македония продължава да смята, че е център на Вселената

Нищо ново не се случва, просто в Скопие политическият елит смята, че и този път може да мине метър. Те продължават да смятат, че са центърът на Вселената, едва ли не са пъпа на Европа и че някой ляга и става с техните проблеми. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на фона на изострените отношения между Скопие и София.

Продължават историческите спорове между двете държави. България подаде ръка на Северна Македония за Европейския съюз, но при условие, че не се променят историческите факти. Каракачанов цитира премиера Бойко Борисов, който каза, че никой не кара Република Северна Македония насила да влиза в Европейския съюз.

"След като те искат да влязат в ЕС, нека да бъдат добри и да спазват договорите, които са подписали и да се държат партньорски", заяви Красимир Каракачанов в предаването "Беновска пита" по Канал 3. Вицепремиерът обясни, че ще има фактори, които ще упражнят натиск върху държавата ни, но има и други европейски фактори, които не са толкова “възхитени” от разширяването на ЕС. “Не Македония, а България е пълноправен член на ЕС и трябва да се държи достойно и да си защитава интересите. Компромиси не трябва да се правят” заключи Каракачанов.

"Тя (Северна Македония) смятат, че някой някъде от Европа ще натисне България и правителството и ние ще се съгласим с безобразията по отношение на българската история, фалшификациите и лошото отношение спрямо българите в Македония”, подчерта вицепремиерът. "Нали се сещате, че юни месец, когато ще се гледа за пореден път дали да се даде дата и кога да бъде тази дата на Македония, е буквално 7-8 месеца преди изборите в България. Не виждам кой ще е този политик, който ще направи компромис, който автоматично в България 90 % от българските граждани ще определят като национално предателство. Няма такъв политик в България, още по-малко в това правителство", каза още Красимир Каракачанов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!