Лек автомобил и камион с коне катастрофираха на пътя София-Варна

Камион, превозващ коне, е катастрофирал тази сутрин в местността "Боаза" на главния път София – Варна. Животните са пътували за конна база край Търговище. При пътния инцидент няма пострадали хора, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Движението в участъка не е преустановявано, но временно е било ограничено в едната лента. Сигналът за катастрофата е подаден около 6 часа тази сутрин. По данни на полицията 25-годишен водач от Варна при управление на автомобил Audi A7 в посока към София, при движение с несъобразена скорост, е изгубил контрол над управлението на моторното превозно средство.

Колата е навлязла в лентата за насрещно движение и е блъснала правомерно движещ се там товарен автомобил Iveco, управляван от 47-годишен мъж от Добрич. След това автомобилът е излязъл вляво от пътното платно. Нанесени са значителни материални щети по автомобилите, но няма сериозно пострадали. На водачите са взети проби за алкохол, които са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!