Летището в Узунджово става паркинг за тежкотоварни камиони

Временна мярка за изтеглянето на километричните опашки от тежкотоварни камиони от магистрала „Марица“ обсъждат институциите. Взето е решение товарните автомобили да бъдат пренасочвани към бившето летище „Узунджово“. Все още не е ясно кога конкретно това може да се осъществи, очаква се да стане до няколко дни.

Ще се използва основно пистата на бившето летище, която е с дължина близо 3 км. Ще бъдат осигурени необходимити санитарни мерки като тоалетни. Летището може да поеме около 3 000 камиона. Те ще се отбиват от магистрала „Марица“ през пътен възел „Димитровград“, а организацията е поверена на МВР и служителите на ТОЛ управлението.

Към момента има 1 200 камиона в процес на изчакване за преминаване през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщи на брифинг на националния щаб директорът на ГД „Гранична полиция“ Светлан Кичиков, цитиран от регионалното издание Haskovo.info. Водят се разговори между вътрешните министри на България и Турция да се облекчи трафикът и за по-бързо преминаване на камионите през пункта.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!