FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Млада жена роди мъртво бебе на пейка пред болница в Бургас

Клошарка с висока степен на умствена изостаналост вдигна на крак почти целия персонал на УМБАЛ-Бургас, полицията и социалните служби на разсъмване днес, съобщи Флагман.БГ.

„Млада жена опитваше да ражда, защото никой от болницата не ѝ е обърнал внимание, други хора ѝ помагаха и дърпаха бебето от корема ѝ, то обаче почина в ръцете ѝ. Направете проверка незабавно! Как е възможно да има толкова бездушни лекари в болницата? Дошла е да търси помощ, за да роди, а те са я оставили на пейките!“, алармира анонимен читател.

Проверка на фактическата обстановка обаче показа коренно различна ситуация. Младата жена е обикаляла района на болницата от доста време, известна клошарка е, многократно раждала и оставяла децата си по социални домове.Охраната на УМБАЛ-Бургас няколко пъти предупредила бездомницата да си потърси подслон и дори успяла да ангажира Социалната служба да дойде да я прибере преди 2 седмици, за да я настани в специализиран дом. От известно време се виждало, че е бременна, а тя точно на това разчитала, за да привлича вниманието на състрадателните болни и близките им. Преспивала по пейките и отказвала да напусне двора на болницата.

Снощи дежурни лекари от Спешната помощ забелязали, че жената държи нещо в ръцете си и че изглежда напълно неадекватна. Оказало се, че е родила на пейката и се нуждае от незабавна помощ. Алармиран е тел. 112, а линейка на Бърза помощ я откарала до входа на Родилното отделение. Жената е в добро състояние към момента, но детето е починало. То е било мъртвородено.

От ОДМВР-Бургас са извършили проверка и са установили, че медицинският персонал няма вина, а напротив – те направили всичко възможно да окажат помощ на родилката.

Всъщност жената е диагностицирана с шизофрения. Твърдяла пред лекарите в Родилното отделение, че не е знаела за бременността си. Била учудена от факта, че ражда, тъй като никога през живота си не била спала с мъж.

Предходно родените от нея деца са били предавани в дом „Майка и дете“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!