Младеж падна от нос Калиакра заради селфи

25-годишен младеж оцеля по чудо след падане от нос Калиакра, съобщава „Монитор“. Инцидентът е станал вчера около обяд. Според местните от село Българево, компания от Русе се разхождала из крепостта.

Пострадалият мъж искал да си направи селфи с приятелката си точно на арката на носа. Не преценил, че е хлъзгаво заради дъжда, подхлъзнал се и паднал върху скалите. Височината е около 70 – 80 метра.

В спасителната операция участвал прочутият местен рибар Наско Писиката, чийто лагер е в местността Зеленката. „Обади се началникът на полицията. Каза, че има паднал мъж и трябва да отида с лодката да го взема, за да го отведат в болница. Момчето беше паднало от другата страна на носа, на най-тясното място. Взех малката лодка, екипажа си, дойде и дежурният лекар. Стигнахме до падналия, беше жив. Интересното е, че никъде по него нямаше нищо счупено, поне на външен вид. Пристигна и пожарната, а с реаномобил на болницата в Каварна го откараха до болница във Варна. Това е 18-ия ми случай да спасявам паднали от Калиакра“, разказа Наско Писиката.

Пострадалият е в реанимация с множество травми и с опасност за живота.

В рамките на един месец това е втори нещастен случай на нос Калиакра. Припомняме, че 24-годишен мъж от Горна Оряховица загина на 29 април, а трупът му бе открит на 1 май. Младежът падна от стръмната скална пътека под Параклиса, която води до брега. Височината е 45 метра.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!