FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

НОИ с втора дата за изплащане на обезщетенията за безработица заради сериозното ѝ увеличение

Националният осигурителен институт обяви втора дата за изплащане на обезщетения за безработица заради сериозното увеличение в броя на имащите право на такива.

НОИ ще изплати днес на 124 011 безработни паричните обезщетения за безработица за месец април т.г., отпуснати преди и след обявяване на извънредното положение на 13 март.

Подадените заявления за отпускане на парични обезщетения за безработица през март са 16 908, а през април са нараснали до 68 151, съобщават от НОИ.

"Поради това значително увеличение, НОИ предвижда до края на този месец да бъде извършено второ извънредно плащане на дължимите парични обезщетения за безработица за същия период. По сметките на лицата, за които плащането не е осъществено днес, сумите ще постъпят на 29 май 2020 г.", се казва в прессъобщение на институцията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!