Обсъждат доклада за състоянието на армията ни през 2019 година

Комисията по отбрана ще обсъди Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили за миналата година. Документът има информативен характер за депутатите.

Повече пари за отбрана, но и тенденция за рискове при набирането на военни, се отчита в документа, както и че пехотата има затруднения с техниката. Няма и линейки, отговарящи на стандартите на НАТО за евакуация на пациенти.

Корабите и въоръжението на военноморските сили са на „предела на техническите възможности“. Военновъздушните сили пък в най-скоро време няма да могат да охраняват въздушното пространства, се казва още в доклада, на фона на който стана ясно, че военните са готови с проекта за нови 3D радари и че те ще струват 400 милиона лева.

Комисията ще обсъди провеждането на Стратегическия преглед на системата за защита на националната сигурност и Стратегически преглед на отбраната. Пред комисията ще бъдат представени и офицерите, удостоени с висше военно звание.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!