Отровното трио в Пловдив

Арман Бабикян и Велислав Минеков от Отровното трио пристигнаха в Пловдив, за да се включат в т.нар. “Национален поход за Съединение”. На площад „Централен” вече се събират протестиращи, които ще преминат на шествие из града – през бул. “Цар Борис III Обединител”, моста на Панаира, бул. “България” и по бул. “Руски” до бул. “Шести септември”, съобщава Trafficnews.

По целия маршрут участниците ще носят 50 метров национален флаг, изработен специално за събитието. Някои от протестиращите носят и плюшени играчки хипопотами. IFrame

На същото място – пред Военни клуб, се събират и пловдивчани, които са дошли за възстановката на комитет „Родолюбие”, пресъздаваща събитията отпреди 135 г. – Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

"Днес е повод да празнуваме. Съединението обаче е извоювано чрез бунтове. Преди са се съединяват територии, днес е време да се обединим и да извоюваме правата си", заяви Бабикян.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!