Още четирима заразени в „Костал“ в Пазарджик

Още четирима заразени с коронавирус от завод "Костал" са установени тази нощ, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Пазарджик д-р Фани Петрова пред bTV тази сутрин. С тях общият брой става 14, след като вчера 10 души от фабриката за автомобилни части дадоха положителни проби.

Производствените линии, където работят хората, са затворени и в завода се извършва дезинфекция. Ако обаче огнището се разрастне, може да затворим целия завод, предупредиха днес от РЗИ. В предприятието работят не повече от 100 души.

Установените заразени до момента са в добро състояние, издирени са хората, с които са били в контакт и са поставени под карантина. Те са в добро състояние, нямат симптоматика.

Към вчерашния ден броят на заразените с коронавирус в Пазарджишка област е 89, 13 от които са в болница. Под домашна карантина са 1985 души.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!