Парламентът избра Диана Ковачева за омбудсман

Народното събрание избра Диана Ковачева за омбудсман със 173 гласа "за", без нито един "против" и три "въздържал се". Ковачева беше единствен кандидат за поста и от септември досега заемаше длъжността, след като предишният обществен защитник Мая Манолова подаде оставка, за да се включи в местните избори като кандидат за кмет на София.

Според съпартийците ѝ от ГЕРБ Диана Ковачева притежава необходимите качества да бъде успешен омбудсман. БСП също дадоха подкрепата си и заявиха, че в работата на Ковачева досега е проличал стремеж към надпартийност и експертност при решаването на проблемите.

Пред депутатите Ковачева благодари за доверието, посочи, че познава работата, която не е лека, но си струва всяко усилие. Тя заяви, че амбицията на екипа ѝ е институцията омбудсман да се превърне от последна надежда на хората в първа реакция при нарушени права.

Ковачева обеща вратата ѝ да бъде винаги отворена за нуждаещите се, а след това положи и клетвата от парламентарната трибуна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!