Плевен се вдига на ежедневни протести

Група от плевенчани, недоволни от ширещата се корупцията в България, е заявила своето желание за провеждане на мирен граждански протест всеки ден в периода 08 (вторник).09.2020 – 11 (петък).09.2020 г, от 18.00 до 22.00 часа пред сградата на областната администрация, съобщи frognews.bg.

Заявителите на протеста са създали и фейсбук групата „Протест против корупцията Плевен“, в която всеки, който би се присъединил към инициативата е добре дошъл, за да се информира за подробности около протестите в Плевен.

Здравейте, приятели! Създадох тази група, понеже лично на мен, предполагам и на вас, е писнало от всичко случващо се последните месеци, дори и години, в държавата. Всякакви граници биват прекрачвани от управляващите и хората покрай тях и дори да има непрекрачена граница, въпрос на време е и тя да бъде премината!

Разбирам че не всеки има възможност да ходи в София на протестите и дори да има такава възможност, то няма как всеки ден да го прави.

Целта на групата е да се съберем хора, които да се организираме и да протестираме в нашия роден град Плевен. Моля поканете приятели, които биха се присъединили към идеята, пише един от организаторите Георги Прусийски.

Ние, гражданите, протестиращи против корупцията в България:

Настояваме главният прокурор на Република България Иван Гешев да подаде оставка Настояваме правителството на Република България да подаде оставка, след което да бъдат насрочени предсрочни парламентарни избори, добавят още организаторите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!