Под 40% избирателна активност за председател на БСП към 11:00 часа

От малко над 80 000 членове на БСП за избор на председател на партията по време на днешния вот са гласували 31 302 души към 11.00 часа. Така избирателната активност е 38,69%. Това обяви на пресконференция Емил Войнов, председател на Централната комисия за провеждане на избора за председател на БСП.

По-късно ще има данни за избирателната активност към 15:00 часа, уведоми още Войнов.

На заседание на избирателната комисия в БСП са били разгледани около 50 жалби и сигнали за нарушения по време на изборния ден. Една група от жалбите касае сменени изборни помещения. В някои населени места кметове, които не са от БСП, са нарушили споразуменията с левицата, ограничавайки достъпа до предварително уговорени съоръжения. В някои секции изборният ден е започнал по-късно, отклкото трябва. Други общински съвети не са разгласили графиците на мобилните си секции. Имало е и жалба за нерегламентирани агитационни материали, които са били отстранени своевременно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!