FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Полицаите излизат на протест

Двамата задържани висши служители на ГДБОП остават в ареста. Те са обвинени в подпомагане на наркотрафика у нас и в чужбина. Съдът реши, че за третия задържан – служителка от МВР, няма достатъчно доказателства и я пусна на свобода. На този фон служителите в МВР готвят протест. 

,,Нашите искания нямат връзка с последните събития в МВР. Протестът се очертава да бъде на наша любима дата – 5 юли (бел. ред. – професионалният празник на служителите в МВР). Тази седмица ще опитаме да не се стигне до протест, но това много зависи от МВР и от разбирането'', обясни председателят на Синдикалната федерация на служителите в Mинистерството на вътрешните работи (СФСМВР) Илия Кузманов.

Той отбеляза, че са предложили промяна в ръководството на правно-нормативната дирекция.

Те са носители на сериозен стрес, проблемът с тази дирекция е доста сериозен и от много време. Лесно е да се докаже тежкият дефицит на компетентност там. Ние не се месим в управлението на МВР, а показваме на министъра къде нещата много тежко куцат, подчерта Кузманов.

Според него много сериозно се нарушават социално-икономически права – като това със заплащането на нощен труд.

От около 5 години имаме проблем с един правен вакуум – извънреден труд в делнични дни не се компенсира по никакъв начин. Годишно могат да се получат такива 100-150 часа, ние имаме нужда и от възстановяване. Проблемът не е политически, но ние категорично посочваме, че има проблем в нашите отношения, отбеляза Илия Кузманов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Днес служителите ще сезират министър Младен Маринов и ще очакват резултати до сряда.

След неделя ще преминем и към регионални протести, ще бъдем много упорити. Няма да спрем, докато не се получи това, което сме казали, закани се председателят на СФСМВР.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!