Премиерът обясни кога ще отворят моловете

Премиерът Бойко Борисов, който изненадващо проведе извънреден брифинг в зала „Запад“ на Народното събрание разкри дали скоро моловете у нас ще бъдат отворени.

„На търговците в моловете им работят банковите и застрахователните офиси. Там работят и ресторантите и хранителните магазини.

Все пак може да обмислим отварянето на моловете. Вече 2-3 дни имаме лек спад в броя на заразените с коронавирус.

Като знам обаче как се струпват хората в моловете считам, че към този момент отварянето им не е правилно“, категоричен бе премиерът.

„Считам, че още трябва да се респектира и натиска много за носенето на маски в градския транспорт. Важно е да се спазва и социалната дистанция“, категоричен бе Борисов.

„Виждате, че всяка една мярка през ден се отпуска така, че да следим и индикаторите на заразените, починалите и хората в болницата.

Всеки ден по 3-4 пъти на ден говоря с Мутафчийски, Кунчев и всички други от Националния оперативен щаб“, разкри още премиерът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!