FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Прокуратурата проверява незаконното строителство в „Иракли“

Окръжната прокуратура в Бургас разпореди проверка за незаконни действия, извършени на плажа "Иракли" и в гориста местност в района му. Заграден е горист терен, установено е и изсичането на дървета в местността. Посочени са и данни за евентуално осъществяващо се незаконно строителство, както и незаконни действия на плажната ивица, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

Вчера очевидци и природозащитници алармираха, че повече от декар над плажа е заравнен, а в гората е започнало ограждане на местността. Имотите са частни и за тях има инвестиционно предложение за изграждане на къмпинг.

По случая е назначена незабавна проверка от прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас. Указано е тя да бъде извършена от служители на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Бургас, Регионалната дирекция за национален строителен контрол и кмета на Община Несебър. Проверката трябва да приключи до 21 май, посочиха от прокуратурата.

След нейния край събраната документация ще да бъде предоставена на наблюдаващия прокурор, който да предприеме последващи действия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!