Протест и честване на Съединението на едно място

На площад "Централен" в Пловдив започна възстановка на акта на Съединението от 1885 година. Обичайно моментът се пресъздава от Комитет Родолюбие, които са събрали автентични облекла е оръжия, съобщава аг. "Фокус"

В същото това време също от площад Централен ще тръгне Национален поход на Съединението. Организаторите са същите, което правят антиправителствените протести. В Пловдив са дошли и представители на Отровното трио. Единият от тях – Бабикян заяви пред журналисти, че Съединението у нас е извоювано чрез бунтове, преди да са се съединили териториите. "Днес е време да се обединим ида извоюваме правата си", призова Бабикян.

Организаторите на похода са подготвили 50-метров национален флаг, с който ще преминат по централни булеварди. Заради похода и зарята до полунощ централни булеварди в Пловдив ще бъдат блокирани.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!