Проф. Тодор Кантарджиев: Научете децата да мият ръцете си и ги пускайте спокойно на училище

В последните три седмици имаме сериозно намаляване на случаите на коронавирус и сме една от малкото страни на Балканите и даже в Европа, които имат намаляване на случаите, което се дължи и на това, че една част от българските граждани мислят за собственото си здраве и за здравето на обществото и тези, които нарушават, са по-малко от 10 %, а тези, които приказват и критикуват и казват неща, за да всяват несигурност, недоверие и страх, са по-малко от 1% от лекарите.

Това каза пред БНТ директорът на Центъра за заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев. Той обясни, че моментът е такъв, че хората не трябва да се плашат, а родителите да пуснат спокойно децата си на училище.

„МОН, заедно с комисията от Министерство на здравеопазването набелязаха мерки за предпазване в училищата и всеки директор взе допълнителни мерки, защото истината е, че ако си добър директор на училище, ще вземеш и добри мерки срещу коронавируса“, посочи проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му "на хората им се сви душата от този коронавирус". Той призова хората да спазват мерките и родителите да научат децата си да си мият ръцете.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!