Пускат водата в Свищов след 3 дни безводие

До вечерта на 6 септември се очаква да бъде възстановено водоподаването за Свищов, след като градът близо три денонощия остана без питейна вода, заради поредната тежка авария по напорния водопровод в село Вардим.

Екипите на ВиК Йовковци бяха започнали сами да си правят специфичните елементи, с които да отстранят поредната голяма авария по водопровода, проверяван от Специализираната прокуратура, но успяха да намерят оригиналните части и аварията вече е отстранена, посочи за БНР кметът на Свищов Генчо Генчев.

Пред изворните чешми и водоноските в Свищов се извиха километрични опашки за вода: „Вкъщи няма вода за битови нужди и всичко е мръсно, изпоцапано“. „Ходим с колички, имаме тук две-три изворни чешми, ама опашката е километрична и докато налееш пет-шест туби, има хора, които идват и с десет туби“. „Мием се, готвим си с тубите, къпем се с тях. В 21-и век не е нормално, но щом има авария“.

Започва пълнене на резервоарите, от които се захранва Свищов, и до довечера водоподаването ще бъде възстановено, увериха от водоснабдителното дружество.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!