FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Радан Кънев: Защо стисната Австрия дава за бизнеса повече от Бойко Борисов

БВП на Австрия е около 7 пъти по-висок от българския, а нa глава от населението – около 5 пъти. Това коментира в профила си във "Фейсбук" европейският депутат Радан Къннев.

Австрия е страна, управлявана от коалиция с доминираща дясна партия. Австрия е пословично "стисната" държава, която много държи на нисък бюджетен дефицит и обичайно "пази мазнинката" на публичните си финанси.

Дори беше обещала "Зелена сделка" с балансиран бюджет, което се счита за невъзможно усилие. Днес обаче правителството на Курц знае, че трябва да спаси нацията. И че това струва пари. И че целта си струва и парите, и дълг, и дефицит.

"От тази сума девет милиарда ще бъдат насочени към гаранции и обезпечаване на заеми, 10 милиарда за отсрочване на данъци и 15 милиарда за спешна помощ, която ще бъде изплащана в “случаи на затруднения”."

За българската икономика, това би означавало приблизително 3.5 милиарда лв. отсрочване на данъци, 3 милиарда лв. заемни гаранции и близо 5 милиарда лв. за спешна помощ.

Ако ни управляваше дясно правителство, загрижено за бъдещето на нацията, финансовата стабилност и просперитет.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!