СДВР със спешни мерки: Правят КПП-та за утрешния протест

Хората, които ще ходят на протести утре – 10 септември, не може да носят оръжие. Това заяви на извънреден брифинг на СДВР комисар Радослав Стойнев по повод протестите в София.

Взимат се мерки за обезпечаване на обществения ред. Ще бъдат изградени зони за сигурност около институциите. КПП-та за наблюдение и проверка на лица – багажи, предмети, съмнително поведение. От СДВР призовават гражданите, които ще дойдат на протест да не се поддават на провокации.

"Да се разграничават и да сигнализират на органите. Има 2 заявени мероприятия", уточниха от полицията.

От СДВР заявиха, че ще бъдат проверявани чантите и документите на искащите да отидат на протеста, както и ще има изградени КПП-та.

"По наша преценка ще наблюдаваме обстановката и избирателно ще бъдат наблюдавани лица", заявиха от полицията. Те уточниха, че МВР не използва съдействието на охранителни фирми за обезпечаване на подобни мероприятия.

"Виждате писанията в социалните мрежи, готови сме за всичко. Ние не разрешаваме, вече има заявени две такива мероприятия и не можем да разграничим кой къде отива", допълниха от СДВР и уточниха, че ще има засилено полицейско присъствие, като ще има повече пропусквателни пункта за проверка.

По-рано днес се появи информация, че подсъдимият бизнесмен Васил Божков ще прати между 10 и 15 000 души на протеста утре и всички се чудят ще се повтори ли "кървавата сряда".

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!