СДС иска да консолидира десния вот

Търсим възможност да консолидираме десния вот. Това заяви лидерът на СДС Румен Христов в рамките на кръгла маса с участие на десни партии, политолози и социолози на тема: "Българските дясноцентристки партии преди предстоящите избори", цитиран от БНТ.

"Изборите, които предстоят, са изключително важни. Струва ми се, че ще има блоково гласуване вляво и вдясно. За мен консолидиране на гласовете вдясно е важно. Обезпокоен съм от заявките на БСП и площадната коалиция – притесняват ме изказванията за преразглеждане на членството на България в НАТО и ЕС. Плаши ме геополитическата ориентация на България, а не това, че левицата може да дойде на власт и за 2-3 години да покаже, че не може да управлява", заяви Христов.

"Търсим възможност да консолидираме десния вот. Смятам, че България трябва да има проевропейско, проатлантическо поведение. Водим преговори с ГЕРБ. Коалицията, която бихме направили е на идейна основа", заяви още той.

Христов заяви, че няма да дава оценка на т.нар. градска десница и посочи, че те са в колаборация с БСП. "Ние за пръв път не участваме в протести, защото нямаме намерение да връщаме БСП на власт", коментира Румен Христов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!