София, Пловдив и Варна с най-много заразени за денонощието

Цели 69 случая на новозаразени с коронавирус са регистрирани в София за последните 24 часа. Втори в класацията е Пловдив с 22, а трети Варна с 11. Заразените във Велико Търново за денонощието са 11.

4 нови случая на медици с коронавирус са регистрирани в Русе, съобщиха от местната Регионална здравна инспекция.

Медицинската сестра от Центъра за спешна медицинска помощ, която вече бе обявена, както и нейна колежка от Лечебни заведения „Медика“ с лекарка от Университетската болница със същото име са свързани, тъй като са се заразили по време на обща почивка, съобщи БНТ. 36-годишната лекарка не е ходила на работа след почивката си, няма оплаквания и е на домашно лечение. 49-годишната сестра също не е била на работа и също е на домашно лечение.

Медицинската сестра от Спешна помощ е била хоспитализирана в УМБАЛ „Медика Русе“, като симптомите ѝ са били болки в гърлото, суха кашлица, повишена телесна температура до 39°С. С коронавирус е и санитарка на 45 години от Инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. Към момента тя е на домашно лечение и е без оплаквания, а поводът за изследването е контакт със медицинска сестра от отделението, която бе диагностицирана с вируса на 27 юни. Сестрата все още е на стационарно лечение в болницата, но е в стабилно състояние.

Лекар е сред новозаразените за вчерашния ден шест души в Сливенска област, съобщават от Областния кризисен щаб, след проведено извънредно заседание заради изчерпания капацитет на двете инфекциозни отделения в областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" и МБАЛ Сливен към ВМА, предаде БНР. Пет от заразените са от Нова Загора и един от Сливен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!