Спряна е водата на промишлените абонати и автомивките в Ботевград

От 20 януари е прекратено водоподаването в Ботевград на всички промишлени абонати и собственици на автомивки. Това стана ясно по време на брифинг в Народното събрание.

Брифингът откри лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„В продължение на часове слушахте нашите политически спорове, аргументите за вота на недоверие, но бих искала да предстaвя пред вас част от хората, които бяха дошли. Това са група жители на Севлиево. Едно е политическият спор, съвсем друго е да чуете човешката история как се живее две седмици без вода, един ден без вода“, каза Нинова, цитирана от "Фокус".

След това лидерът на БСП даде думата на гражданите, които присъстваха на разискванията по вота на недоверие. Общинският съветник от Ботевград Николина Цолова отбеляза, че проблемът с водната криза в Ботевград също не е маловажен. „Подобно на Перник, Ботевград е изправен пред режим. Искам да призова отговорните институции да отпускат средства за подмяна на централния водопреносен пръстен“, каза тя и уточни, че от 20 януари е прекратено водоподаването на всички промишлени абонати и собственици на автомивки. Димитър Тонев от Севлиевско обясни, че всяка година по няколко месеца, когато настъпи засушаване 7-8 села в Община Севлиево остават без вода за по две седмици. „След което ни я пускат за няколко часа. Голяма част от селата дори не могат да ползват тази вода, която е пусната, след това отново две седмици сме без вода. Миналага година бяха отпуснати 8 млн. лв. за решаване на този проблем, които по наша преценка бяха използвани нецелесъобразно в ремонт на довеждащ водопровод към пречиствателната станция“, каза още Тонев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!