Тома Биков, ГЕРБ: Би било безотговорно правителството да подаде оставка сега

''Със сигурност водната криза в Перник е сериозен проблем. Ние имаме своята част от политическата отговорност, но ако има добра новина, то тя е, че много по-сериозно започнахме да мислим за водата, като за нещо ценно. Ние сме малко разглезени от природата и гледахме на водата като нещо, което ни се дължи'', това заяви народният представител от ГЕРБ Тома Биков в предаването ''Панорама'' по БНТ тази вечер.

''Има много засегнати хора. Ако досега имаше много кризи, които ни засягаха пряко, сега имаме криза, която е измерима. Важно е да намерим реалните параметри на кризата. Не трябва да се подценява или хиперболизира. Има почва за постигане на съгласие с опозицията и вярвам, че ще се стигне до общо решение, което ще реши проблема с години напред'', заяви още Биков.

''Отговорността трябва да е персонална и който умишлено е крил проблема трябва да понесе своята отговорност. ГЕРБ загуби изборите в Перник, така че едва ли, ако е имало умисъл, това е помогнало. Кризите не трябва да се крият, а проблемите трябва да се решават'', добави едно от остриетата на ГЕРБ в парламента и все пак призна, че доста хора са знаели за проблема с водата в Перник, но са криели.

„Генерализираната и насаждана теза, че за да се оправи всичко, трябва да се зачеркне ГЕРБ, е илюзорна. Притеснен съм, че ако ние се оттеглим от властта, няма да се случи нищо добро'', счита Биков.

"Политическата криза няма да реши проблема на Перник. Това поведение е безотговорно. Подаването на оставка в подобен момент би било безотговорно", категоричен бе той, като добави към това, че макар и да съществуват тези кризи, то икономическото състояние на България се подобрява.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!