Фитнес залите са полупразни

Фитнесите у нас остават полупразни седмица след отварянето им, съобщи Българската национална телевизия.

От Българска асоциация "Здраве и фитнес" смятат, че хората бавно ще се върнат. Настояват обаче правителството да подкрепи и тяхната дейност като намали ДДС за сектора и осигури ваучери за спортуване на определени групи хора.

Браншът уверява, че всички изисквания от заповедта на здравния министър се спазват. Те са – спазване на дистанция, дезинфекция след всеки посетител, естествена вентилация, по 10 души максимум при груповите занимания в залите.

От асоциацията търсят диалог с правителството, за да поставят проблемите си. Смятат, че техният бизнес е не по-малко пострадал от този на ресторантьорите, но остава на заден план. Напомнят, че спортуването е и грижа за здравето на хората. Изчислили са, че спирането за два месеца, а и противоепидемичните мерки сега им носят сериозни загуби. Цитират данни, според които в световен мащаб между 20% и 50% от фитнесклубовете ще фалират, предаде още БНТ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!