4 нови жертви на коронавируса, още 33 заразени

33 са новите регистрирани случаи на коронавирус у нас за последното денонощие при изследвани 1432 проби. От тях в болница са 21 души. Активност е отбелязана в 8 области. Общият брой на заразените у нас до момента достигна 2292 души.

Има нови 38 излекувани в София, Бургас, Ямбол, Пловдив, Сливен, Смолян и Хасково.

Има четирима починали за последното денонощие. 71-годишен мъж в „Пирогов“ с придружаващи заболявания. Той е преведен от дома за стари хора в Гара Орешец. Жена на 92 г. е починала в столичната болница „Света Анна“, която също е имала придружаващи заболявания. Тя е от дома за стари хора в Кула.

Мъж на 53 г. е починал в МБАЛ-Търговище. При него няма данни за констатирани придружаващи заболявания. Мъж на 36 г. е починал в МБАЛ-Ямбол с диабет. С това общият брой на починалите с положителен резултат за коронавирус е 116.

12 от новите случаи са в София, в Плевен – 4, в Благоевград, Видин, Пазарджик, Сливен и Ямбол – по 3 и в Област Враца – 2.

Има един нов случай на заразено дете на 13 г. в София.

Регистрирани са два нови случая сред медицинския персонал – в Област Враца и в Плевен.

В болница към настоящия момент са 285 души, от които 33 са на интензивно лечение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!