Алберт Петков за незаконните трансплантации: Тези лекари трябва да влязат в затвора

Лекарите, които са извършвали незаконни трансплантации, трябва да влязат в затвора и да им скъсат дипломите. Това каза в интервю за предаването „Тази неделя“ по бТВ Алберт Петков по повод информацията за нарушения в болница „Лозенец“ в София, заради които беше сменено ръководството ѝ.

Братът на Алберт – Адриан Петков, се нуждаеше от белодробна трансплантация, но не я дочака и почина през 2018 г. Според семейството на младия мъж вина за това има Министерството на здравеопазването, което прекрати договора с Австрия за трансплантации на бял дроб за българи.

„Идеята за прекратяването на договора с Виена беше тези трансплантации да се правят в болница „Лозенец“… Несериозно е в една болница, в която няма натриев хлорид, купуваш си го сам, да се говори за правене на белодробни трансплантации“, смята Петков.

По думите му в момента хората с белодробна недостатъчност в България са принудени само да плаща за бутилката кислород – 500 лв. на месец.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!