Александър Томов: Мощната корупция започна 2001-2002 година

"Санкциите на САЩ към шестима български граждани по закона "Магнитски" не са само за тях, тук става дума за цялата политическа система". Това каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на Движение "Заедно за промяна" проф. Александър Томов.

"Ударени са с предупреждение, макар и косвено, всички партии на статуквото – и БСП, и ДПС, и ВМРО, и ГЕРБ", подчерта той. Има тежки корупционни скандали, които са просто замазани, прикрити и по този начин не може да се продължава.

"Стартът на тази мощна корупция започна още през 2001-2002 година", подчерта Томов.

Той посочи като пример случаят КТБ – "колосална корупция с политическо участие, но политици виновни няма".

"Следва през юли доклад на ЕК – по предварителна информация докладът ще е тежък, неприятен. Комисията на ЕП взе решение специално да направи делегация за България – това означава, че сме нарочени за корумпирана страна. А това означава по-малко инвестиции, недоверие към страната", отбеляза Александър Томов.

Той беше категоричен, че големият проблем не е в олигарсите, големият проблем в е политиците, които позволяват такава система да съществува.

"Системата се променя само с нова власт", заяви Томов. Според него окуражаващи са действията на служебното правителство, трябва да продължи с пълна прозрачност.

"Грешките на Борисов, които той не призна пред нацията, са срастване на властта с крупни олигарси, това, което става в ББР е корупция, сделката с "Булгартабак", КТБ, "Кремиковци" също е замазана сделка от тези, които прибраха 100 милиона и го фалираха предумишлено", подчерта Александър Томов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!