FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Анализатор: Радев го чака съдбата на Първанов, ако тръгне срещу БСП

Когато започне новият политически сезон, тогава ще видим какви ще бъдат рейтингите. Валери Симеонов в типичния си стил припомни и избухна в медиите, че управляващите в ГЕРБ имат партньори. Това заяви политическият анализатор Любомир Стефанов пред Нова ТВ. „Коалицията е стабилна и нещата вървят в правилната посока. Извънредните избори са тема на тези, които нямат какво да предложат”, заяви Стефанов относно ситуацията в управляващата коалиция.

Той обясни, че противоборството в БСП не е нищо ново. „В тази партия всичко, което изглежда като сътресение е апаратна война. Това е партията на устава. Там лидерите се сменят, когато това е подготвено да се случи. Да направиш преврат срещу лидера е немислимо. Тази партия има дълга история в превратите и във взимането на власт”, добави той.

"Лидерите се сменят само когато вече в левицата имат подготвени хора. Всичко обаче зависи и от това – кой ще брои гласувалите на изборите за председател на партията. БСП отдавна има шизофренно поведение – дали да стане консервативна народняшка партия, или социалистическа", каза още политологът.

На въпрос, дали президентът Румен Радев ще се занимава със собствена партия, Стефанов припомни, че държавният глава трябва внимателно да чете историята, за да не попадне в ситуация на предшественика си Георги Първанов.

Той уточни, че ако Радев тръгне срещу БСП, ще претърпи пълно фиаско.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!