Асен Агов за санкциите: На ръба сме на това, което се нарича „хибридна демокрация“

Ние сме на ръба на това, което се нарича "хибридна демокрация" – имаме избори и Конституция, но те не се спазват. Това заяви пред БТВ журналистът и политик Асен Агов.

"Стана ясно, че като си купим самолети Ф-16 (бел. авт. – американски изтребители) няма да се оправят нещата", допълни той по повод санкциите на САЩ към български лица.

„Дипломатическата служба не си е свършила работата – да предупреди или посъветва управниците в България за това какво може да последва. Всичко онова, което казват американците – ние си го знаем. Смешно е това, което прави Пеевски – ден преди да излезе американското съобщение, той нападна МВР, за да спре проверката по подслушванията “, каза Агов.

По думите му реакцията на прокуратурата да започне разследване срещу бившия депутат от ДПС Делян Пеевски – е закъсняла.

Журналистът обясни, че санкциите по Закона „Магнитски“ са на Министерството на финансите на САЩ и са по-строги от тези на Държавния департамент. По думите му разкритията се проверяват от Пентагона, Съвета за национална сигурност, Държавния департамент и накрая президентът подписва изпълнителна заповед, която не подлежи на съдебен контрол.

Относно срещите на американския посланик Херо Мустафа, Агов заяви, че тя не се среща с лидери, за да говори, а за да ги слуша: Посланикът проявява хиперактивност. Да се замислят българските политици, защо тя приема всички партии и изслушва всички".

"Корупцията ни струва милиарди левове", завърши журналистът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!